About us in English
Torsdag 18 juli 2024

Presentkort

Våra presentkort hittar du nedan. Alla brukar vara mycket uppskattade presenter.

-Normallektion

-Premiumlektion

-Minipaket

-Intropaket

Filmer/bilder

The Extreme Altitude Challenge 2006

Vågflygning i Vågå, Norge (5.3 MB).

Upp bland molnen

En segelflygning i bilder (2.9 MB).

Segelflygningar

Segelflygning

Beskrivning av hur en segelflygning kan gå till.

Ensam i lufthavet

Junior och nybliven segelflygare - en flygning i ord.

Minipaket

Minipaketet inleds med en kortare genomgång där du får lära dig vad de olika instrumenten är till för och vad reglagen gör. Du får också lära dig lite om hur vi utnyttjar solenergin och vinden för att segelflyga, och lite grundläggande om vad det är som gör att segelflygplanen kan flyga.

I paketet ingår 3 segelflygstarter med lärare, där vi bogserar till 700 meter. Du sitter i framsitsen i ett tvåsitsigt segelflygplan utrustat med dubbelkommando. Under flygningarna får du prova på att flyga flygplanet med lärarens assistans. Efter flygningarna har du säkert upptäckt en del av tjusningen med segelflyg och insett att det hela egentligen är ganska enkelt.

Ett Minipaket kostar 3000 kronor och det finns även som presentkort om du vill ge bort ett Minipaket i present. Minipaketet är personligt.

Begränsningar hos segelflygplanens maximala tillsatsvikt gör att man måste väga under 105 kg. Du bör även tänka på att om du är över 200 cm lång kan det bli trångt. För dig under 18 år krävs målsmans tillstånd för att genomgå Minipaketet.

Bokning och information

Mathias Bergvall, telefon: 013-273433, 0705310314

Linköpings Segelflygklubbs fälttelefon: 073-83 21 580