About us in English
Friday 29 May 2020

Nyheter

Alla nyheter för 2020

2020-04-27

"Ny" (lämpligare) fältbil!

Under helgen köptes en "ny" bil till flygfältet i Sonstorp. Den "röda pilen" är en liten Suzuki som ägdes av Peter Hansen. Den är i bra skick och dess mindre motor gör att du inte behöver springa efter vid bogsering (om du inte vill ;). Vi hoppas också på en lite lämpligare bränsleförbrukning jämfört med den törstiga Volvon. Hoppas att den håller i många år framöver!

>>> Med en "corona-säker" handslag slutför Jonas och Peter fältbilens affären. <<<.

Skapad 2020-04-27 av Alejandro Sobron Rueda

2020-03-22

Passagerarflygning/Provlektion m h t viruset

Vår huvudorganisation Segelflyget rekommenderar t.v. att vi inte genomför Provlektioner/Passagerarflygningar m h t viruset. Vi följer rekommendationen och hoppas kunna återkomma med ett annat besked vid en senare tidpunkt.

Skapad 2020-03-22 av Jonas Lövgren

2020-03-22

Flygschema och säsongsstart

Flygschemat är på gång. Vi planerar att första schemalagda helgen är den 17-18 april, d v s efter påskhelgen. Städdag blir helgen före påsk och under påsk borde vi kunna flyga om det finns intresse, men vi tänker oss att det blir extratillfälle efter intresse. Anmäl er på hemsidan så att det blir av! Annnars kommer det se ut som tidigare med schemalagd flygning alla lediga helger och högtider utom midsommar (intresseprincipen igen) samt hela juli. Som tidigare år planerar vi för att de två första veckorna i juli är intensivskolning med lärare på plats hela veckorna.

Skulle det visa sig att samhällsutvecklingen (viruset) är sådan att det inte går eller är olämpligt att bedriva verksamhet kommer vi att ta ställning till det senare, men vi planerar så här t.v.

Skapad 2020-03-22 av Jonas Lövgren

2020-03-22

Paket A - Flygavgifter

Paket A är flygpaketet som betalar dina första 5 flygtimmar. Dessa går till fullt timpris och debiteras alla flygande medlemmar. Efter det betalar man ett lägre timpris enligt en trappmodell. Paket A kommer att debiteras flygande medlemmar innan påsk. Vi kommer att ha samma pris som föregående år för det men tänker att vi skall premiera mycket flygning så en liten mer aggressiv trappa räknar vi med att det skall vara, d v s ett lägre timpris än tidigare för de kommande flygtimmarna. Ett uppdaterat pris kommer inom kort.

Skapad 2020-03-22 av Jonas Lövgren

2020-03-22

Städdag och ihopplockning 4-5 april

Vi plockar ihop flygplanen och sätter igång klubbstuga och fält helgen den 4-5 april. I huvudsak försöker vi bli klara på lördagen, skulle något återstå eller vädret vara otjänligt på lördagen är söndagen reservdag.

Vi träffas i Linköping för samåkning från Cupolen kl. 9.00 eller för de som ordnar egen transport på flygfältet klockan 10.00.

Med hänsyn till händelseutvecklingen (viruset) får vi hoppas att det går att genomföra, men vi planerar så t.v. så får vi hoppas att läget inte försämras fram till dess. Vi kommer ju vara utomhus i huvudsak och vi kan jobba i små grupper eller enskilt.

Välkommen önskar styrelsen g.m. Jonas Lövgren

Skapad 2020-03-22 av Jonas Lövgren

2020-03-05

Årsmöte

Missa inte årsmötet. Söndagen den 8 nars klockan 15.00 på GAC.

Skapad 2020-03-05 av Jonas Lövgren