About us in English
Wednesday 19 September 2018

Filmer/bilder

The Extreme Altitude Challenge 2006

Vågflygning i Vågå, Norge (5.3 MB).

Upp bland molnen

En segelflygning i bilder (2.9 MB).

Segelflygningar

Segelflygning

Beskrivning av hur en segelflygning kan gå till.

Ensam i lufthavet

Junior och nybliven segelflygare - en flygning i ord.

Finspångs Sportflygfält
Fältet öppet

2018-09-10:
PPR krävs alltid. Gräset klippt och banan kontrollerad den 10:e september. Banmarkeringar i båda ändar saknas delvis eller skadade. OBS! ojämnheter på fältet. Landa inte före tröskeln/kullen bana 21. Stora skador mitt i startförlängning.

Nyheter

2018-08-13

Segelflygets Dag

2018-04-19

Utställning på LiU

2018-04-18

Städdag mm

2018-04-12

Städdag / montering framflyttad

2018-03-19

8.33 radio

2018-02-23

Flygsäkerhetsmöte 17/3


Se alla nyheter

Våra sponsorer

Segelflygutbildning

Segelflyg - en billig men utmanande väg att bli pilot

Skolstart med vår motorseglare.

Linköpings Segelflygklubb kan erbjuda hela den utbildning som krävs för ett segelflygcertifikat. Certifikat för segelflygare gäller inte för motorflyg eller tvärtom. Däremot bygger all flygning på samma grunder, så du har stor fördel av segelflygutbildningen om du senare skulle vilja pröva på någon annan flygsport, dessutom förfogar segelflygklubben över ett motorsegelflygplan som man kan flyga med sitt segelflygcertifikat. För att flyga denna kan man få tilläggsutbildning inom segelflygklubben.

Flyglektion i en av våra Twin Astirer.

Du kan vara 15 år för att börja segelflyga

För att börja segelflyga skall man minst fylla 15 år under det år man påbörjar sin utbildning. Någon övre gräns finns inte så länge som man är vid god hälsa och har syn eller synkorrektion motsvarande kraven för körkort. Innan man börjar flyga måste man därför genomgå en medicinsk kontroll och ansöka om tillstånd från Luftfartsverket, ett så kallat skoltillstånd, som gäller under två år.

Vi anpassar utbildningen för dig

Du måste också kunna lägga ned den tid som krävs med flyglektioner två vardagkvällar i veckan samt teorikurser kvällstid. Med denna takt tar det ungefär 4-5 månader att ta certifikat men vanligtvis brukar det vara lämpligt att sprida ut det över över två säsonger. Alternativt kan man genomföra sin utbildning under mer intensiva former under en hel vecka dag- och kvällstid då man bara ägnar sig åt segelflygning. Det finns också möjlighet att genomgå intensivkurser i svenska segelflygförbundets regi. Vi kan hjälpa dig att välja det som är bäst för dig.